Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de cultuursector.
Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek

Video-interview

Financieringstips van fotograaf Misha de Ridder

Het nieuwste project van fotograaf Misha de Ridder illustreert goed hoe je als maker gestapeld kunt financieren. In een video-interview vertelt hij over zijn financieringsroute en geeft hij zes financieringstips.

Voor zijn nieuwste publicatie, High Up Close By, initieerde Misha de Ridder zelf een project over lichtval in de Oude Kerk. Daarvoor kreeg hij een opdracht fotografie van het Stadsarchief.

Voor het ontwikkelen van een specifieke printtechniek ontving hij steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in de vorm van een Ontwikkelbudget.

Na afronden van de fotografie, richtte hij zich op het ontwikkelen van een boek. Daarvoor maakte hij gebruik van een Bijdrage Publicaties van het Mondriaan Fonds.

Dat vulde hij aan met een lening bij Fonds Kwadraat en voorverkoop van een speciale editie bij Foam Editions. Een bijdrage van uitgeverij Roma maakte de financiering rond. In dit video-interview vertelt hij over zijn financieringsroute en geeft hij financieringstips, zoals: ‘Het hoeft niet altijd geld te zijn’.

Deze video is het vervolg op het artikel over Misha de Ridder en zijn traject van financiering voor een nieuwe werkwijze. Zelf een idee voor een project? Bekijk dan de route van idee tot project op de Culturele Financieringswijzer.

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht