Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de cultuursector.
Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek

Onafhankelijkheid dankzij Amsterdamse Cultuurlening

Marco Schürmann maakt film over laatste dagen Ben van Os

In 2004 startte de Amsterdamse filmmaker Marco Schürmann zijn eigen productiebedrijf Marcosch Media. Met een Amsterdamse Cultuurlening kan hij zijn aangrijpende documentaire over de laatste dagen van productiedesigner Ben van Os afmaken.

Ik wil vrijheid hebben in het maakproces en dat kan door met eigen apparatuur te werken. Met een lening via Cultuur+Ondernemen kan ik mijn eigen camera aanschaffen en ook echt een onafhankelijk filmmaker zijn

In de documentaire staat het leven en werk van de tot twee keer toe voor een Oscar genomineerde productiedesigner Ben van Os centraal. Schürmann heeft Van Os, die lang ziek was, in de dagen voor zijn overlijden gevolgd met een geleende camera. De productie haperde in 2014, maar nu, twee jaar later, wil Schürmann de documentaire alsnog voltooien. Ditmaal zit hij niet vast aan leentermijnen van apparatuur en kan hij de nabestaanden van de overleden productiedesigner interviewen wanneer hen dat het beste uitkomt. Hij is op dit moment bezig met het voltooien van de documentaire. 

Meer weten?
Wil jij net als Marco je mogelijkheden vergroten door een lening? Bekijk dan eens onze leningproducten of neem contact op met Renate

Wie een Cultuurlening verkrijgt van Fonds Cultuur+Financiering, moet die ook weer terugbetalen. Het Fonds Cultuur+Financiering beoordeelt elke aanvraag na een zorgvuldige afweging. Cultuur+Ondernemen adviseert, maar is niet verantwoordelijk voor de toekenning of afwijzingsbesluiten van het Fonds.

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht